ANKARA (AA) - Başbakan Davutoğlu, İran ile ilişkilerde farklı görüşler olsa da bölgedeki çatışmaların sona ermesi için ortak perspektif geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için gittiği İran'da, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yle ortak basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu, "İran'la ikili ilişkilerdeki büyük potansiyeli değerlendirirsek, bölgemizde şu anda söz konusu olan istikrarsızlıkları, terör tehdidini ve kardeş kavgasını da engellemek üzere ortak bir zeminde buluşmamız kolaylaşır. Bölgemizdeki kardeş kavgasının sona ermesi, etnik ve mezhep çatışmalarının durması için Türkiye ve İran'ın ortak bazı perspektifler geliştirmesi büyük bir önem taşır" dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bazı konularda farklı görüşlere sahip olabiliriz ama tarihimizi ve coğrafyamızı değiştiremeyiz. Bu tarih, kadim bir komşuluk tarihidir. Coğrafyamız da birbirini tamamlayan coğrafyalardır ve gerek özel, baş başa görüşmemizde gerekse heyetlerarası görüşmede bu yeni dönemi nasıl şekillendireceğimiz konusunda önemli adımlar attık."