Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ’’Göreve geldiğimiz günden bu yana ekibimizle düzenli bir çalışma programı ve mali disiplinle nelerin başarılabileceğini herkes gördü" dedi.

Başkan Çelikcan, amaçlarının sadece Yüreğirli vatandaşlara hizmet etmek olduğunu belirterek, "Biz vatandaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz, onların hayat standardını yükseltiriz, günlük yaşamlarını kolaylaştırırızın peşindeyiz. Yaptığımız işlerin takdir görmesi bizleri mutlu ediyor, çalışma şevkimizi artırıyor. En son aldığımız ödüller ise ’’Tarladan Okula Projesi’’ ve ’’Karpuz Tarlada Kalmasın’’ projeleridir. Tarladan Okula projemizin ödülünü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık. ’’Karpuz Tarlada Kalmasın’’ projemizin ödülünü ise Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın elinden almak bizi ve ekibimizi mutlu etti. Bağımsız bir kuruluş olan İnsani Gelişim Vakfı habersiz olarak 150 büyük ilçe arasında yaptığı araştırmada ’’İnsani Gelişimi Endeksi’’ araştırmasında en iyi ilçelerden biri olarak Yüreğir Belediyesi’ni göstermesi insana verdiğimiz değerin en büyük kanıtıdır. Bunların yanı sıra UNICEF ’’Çocuk Dostu Şehirler’’, Tarihi Kentler Birliği’nde En İyi Proje Ödülü, Uygulama Ödülü ve Sürdürülebilir Proje Ödülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ’’Evlilik Öncesi Eğitim ve Tarım İşçilerinin Çadırda Kalan Çocuklarına Yönelik Bakım ve Eğitim" projesi ile belediyemiz ödüle layık görüldü’’ şeklinde konuştu.

"Yüreğir kalıcı hizmetlere kavuştu"

Göreve geldikten sonra ’’Halka hizmet, hakka hizmet’’ anlayışıyla çalıştıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ’’2009’dan bu yana Yüreğir sayısız kalıcı eserlerle tanıştı. 11 kültürevi, 1 kültür merkezi, 22 taziye evi, 15 spor kompleksi, Adana tarihinde ilk yerinde kentsel dönüşümü başardık 772 daire ve 43 işyeri sahiplerine teslim edildi. 54 dönüm alan üzerine kurulan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Bilim Merkezi hizmete açıldı. Yüreğir ilk defa kapalı semt pazarları ile tanıştı. Serinevler ve PTT Evleri mahallelerimizdeki semt pazarları vatandaşımızın hizmetinde. Atakent Mahallesi’nde ise inşaat devam ediyor. Yüreğir’in ilk kapalı yüzme havuzu ve spor salonunun inşaatı devam ediyor. 639 adet dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut inşaatı başladı. 2018 yılı içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Çelikcan, kamu yatırımlarının önünü açarak birçok yatırımın bölgelerine gelmesini sağladıklarını ifade ederek, “1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi, Adana Adliyesi, Bölge Adliye Mahkemesi, bölgemize ayrı bir değer kattı. Özel yatırımcılarımıza her zaman destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Sheraton Oteli, Optimum Alışveriş Merkezi bölgemize canlılık kazandıran yatırımlar olmuştur’’ şeklinde konuştu.

Yüreğir’in son yapılan yatırımlarla yatırımcıların yeni gözdesi olduğunu belirten Başkan Çelikcan, ’’Göreve geldiğimiz günden bu yana ekibimizle düzenli bir çalışma programı ve mali disiplinle nelerin başarılabileceğini herkes gördü. Biz göreve geldiğimizde sorumluluk alanımız 9 bin hektardan 100 bin hektara çıkmasına rağmen hizmetlerimizi büyük bir titizlikle aksatmadan devam ettiriyoruz. Yüreğir ilklerle tanışmaya devam edecektir’’ ifadelerini kullandı.

Yüreğir sosyal belediyecilikle tanıştı

Sosyal Belediyecilikte çığır açtıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ’’Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek ’’ projesiyle bugüne kadar 18 bin yeni doğan bebek ve ailesi ziyaret edildiğini kaydetti.

’’Belediyeniz Yanınızda Projesi’’ ile yaklaşık 10 bin yaşlı vatandaşın evlerinde ziyaret edilip kişisel bakımlarının yapıldığını belirten Çelikcan, ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda da yardımcı olduk.

Kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği yaparak, her yıl okulların açıldığı ilk hafta maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurgulayan Çelikcan, şunları kaydetti:

"Her yıl yaklaşık 5 bin öğrencimizin kırtasiye ve giysi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hizmete açtığımız Yüreğir Belediyesi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak Engelliler Koordinasyon Merkezin’de engelli vatandaşlarımızı özel tasarladığımız araçlarla evlerinden alıp merkezimizde çeşitli etkinliklere katılmasını sağlayıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Her yıl Ramazan ayında sokak iftarlarıyla binlerce vatandaşımızla birlikte iftar yapıp Ramazan sevincini paylaşıyoruz. Yüreğir’in ayrı mahallerinde hizmete açtığımız kültürevlerinde eğitici seminerler düzenleyerek vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yardımcı oluyoruz."