Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında devam eden arama kurtarma çalışmalarının 33. gününde cansız bedenine ulaşılan işçilerden Mehmet Baha’nın babası 75 yaşındaki Hasan Baha, “Madencilik işi zor da başka da bir iş yok buralarda” dedi.

Hasan Baha, Mehmet Baha’nın başka ocakta çalışan ağabeyi Hamdi Baha’nın da cenazeleri bulanlar arasında olduğunu söyledi.

Güneyyurt beldesindeki evinin önünde taziyeleri kabul eden ve cenaze namazını bekleyen baba Hasan Baha, şöyle konuştu: “Ararlarken diğer oğlum ileride görmüş. Biraz yaklaşmışlar. Yukarda bir direk varmış. Çocuk direğe varmış. Aşağıdan bacağını sel kıstırmış, bacağını çekememiş. Çizmesi orada kalmış, sıkışmış. Öteki bacağını çekememiş, orada asılı kalmış. Başka birini sanmış çocuk. O şefle ikisi orada kalmış. Oradan kurtarmışlar. Ermenek’e göndermişler. Biz bilemedik oğlum olduğunu. Madencilik işi zor da başka da bir iş yok buralarda. Yine madende çalışacaklar. Emekli olması için iki seneleri var. İki sene dişlerini sıkıp çalışacaklar. Mehmet dışarıda çuvallama yapardı. Makineyle çuval ağzı örerdi. İşi iyiydi. Bu evi aldı. Bankadan kredi çekti eve borçlandı. Bu krediyi 9 senede ödeyecek. Oraya girersem, 5 senede öderim diyerek girdi o madene. Ocağın batık olduğunu, borçlu olduklarını duyduk. Üç ay para vermediler. Evi de bu adamlardan aldı. Paralarını ödeyemediler. Buraya geri indi. Çık buradan başka ocağa gir dedim. Buradan çıkarsam 5-6 sene tazminatım var onu vermezler dedi. Onlar çıkarırsa bu tazminatı alırım ben dedi. Öyle diyerek girmişti.”

Baba Hasan Baha, o ocaktan sağ çıkmaya hiçbir imkan olmadığını ifade ederek, “Arabayla ocağın ağzına vardığımızda kokudan duramıyoruz. Öyle umut olur mu? Nasıl duracak. Haberler demiş 15 saat yaşadı diye. 15 saat nerede yaşayacak, beş dakika yaşasa yine umudumuz yoktu” diye konuştu.