Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında, internet sunucusunda yaşanan soruna dair gerçek dışı haber ve değerlendirmeler yer aldığını açıkladı.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre izinlerinin verildiği internet sunucusunda yaşanan soruna dair gerçek dışı haber ve değerlendirmelerin yer aldığı kaydedildi.

Söz konusu iddialar üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"Ülkemizde çevreye kirletici etkisi bulunan faaliyet ve tesislerin ilgili yönetmelikler kapsamında almak zorunda oldukları izinler ve atık yönetimi konularındaki lisanslar yerine 01.04.2010 tarihinden itibaren bütüncül yaklaşım stratejisi çerçevesinde tek bir çevre izni uygulaması hayata geçirilmiş olup, söz konusu tarihten günümüze kadarki süreç içerisinde ’çevre izin ve lisans uygulaması’ başarı ile devam etmiştir. 27.10.2014 tarihinde Bakanlığımız sunucularında meydana gelen bir elektronik kart sorunu e-izin uygulamasının da bulunduğu çevre uygulamalarında kesintiye neden olmuştur. Ancak, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi herhangi bir veri kaybı veya verilerin çalınması durumu söz konusu değildir. İlgili iddialar da gerçek dışıdır. Söz konusu sorun, ilgili Genel Müdürlük tarafından giderilmesini müteakip e-izin sistemi en kısa zamanda devreye alınacaktır. Ayrıca, e-izin sisteminin devrede olmadığı süre dikkate alınarak işletmelerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli ek süre verilecektir."