Yalova Belediyesi’nin köprülü kavşak inşaatı sebebiyle 180 ağacı kesmesine çevreciler tepki gösterdi. Yalova Platformu üyeleri belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Tonami Meydanı’nda sabah erken saatlerde yapılan ağaç kesiminin yankıları devam ediyor. Çevre derneklerinin oluşturduğu Yalova Platformu, 180 ağacın kesilmesine sert tepki gösterdi. Bunu katliam olarak değerlendiren çevreciler, Yalova Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı.

Platform adına açıklama yapan Zeki Öçal, "Burada köprülü kavşak bahane edilerek bugün erken saatlerde 200’e yakın ağaç Yalova Belediyesi tarafından kesildi. Biz Yalova Platformu olarak belediyeye teklifte bulunduk. O ağaçların kesilmesine gerek duyulmadan orada trafik düzenlenmesi yapılmasının mümkün olduğunu dile getirdik. Ama belediyeye aceleyle bu ağaçları katletti. Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce, Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’ne 50 metre mesafede, kesilen bir kavak ağacının önünde poz verip, bu olayı kınadığını söylemişti. Köşke 50 metre mesafedeki bir ağacın kesilmesinin Atatürk’ün hatırasına ihanet olduğunu söylemişti. Bugün kesilen ağaçlarla Yürüyen Köşk arasındaki mesafeyi bir ölçmesini istiyoruz. Bu eylemi ile Yalova Belediye Başkanı vefa Salman’ı doğa düşmanı, ağaç katliamcısı ilan ediyoruz" dedi.