Ceylanpınar Kaymakamlığı tarafından muhtarlar günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam Vekili Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, İlçe Emniyet Müdürü Fazlı Şen, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. İlçenin en eski muhtarlarından Ensar Mahallesi Muhtarı Halef Doğan, Atatürk büstüne çelenk koydu. Törende muhtarlar adına konuşan Seydo Atilla Mahalle Muhtarı Ömer Küçükyıldırım, muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol üstlenirken diğer toplumun katılımcılığının sağlanmasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Muhtarlar köprü görevi görüyor

Törenin ardından muhtarlar İlçe Kaymakam vekili Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, tarafından kaymakamlık makamında ağırlandı. Çimşit burada muhtarlara yaptığı konuşmada, muhtarların bürokrasinin temel taşlarından olduğunu belirtti. Muhtarların vatandaş ile kurumlar arasında köprü görevi gördüklerini aktaran Çimşit, bütün muhtarların muhtarlar gününü kutladı.

"Her zaman muhtarlarımızın yanındayız"

Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran da muhtarların önemli bir görevi icra ettiklerini belirterek belediye olarak her zaman muhtarların yanında olduklarını söyledi. Muhtarlara özel bir müdürlüğün kurulduğunu da hatırlatan Daşkıran, her türlü sorun ve sıkıntılarını bu müdürlüğe iletebileceklerini kaydetti.

Törenin akabinde muhtarlara karanfil hediye edilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.