Bilecik’te bir açık cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler, kantindeki ürünlerin fahiş fiyata satılması ve kötü muamele gördükleri iddiasıyla eylem yaptı.

Olay, Bilecik’e bağlı Gölpazarı ilçesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana geldi. İddialara göre; cezaevi içerisinde fahiş fiyatlara satılan yiyecek ve kötü muamele gibi olaylara maruz kaldıklarını iddia eden Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki bir grup tutuklu ve hükümlü cezaevi avlusunda toplandı. Mahkumlar yaşananlar karşısında cezaevi yönetimini alkış ve ıslıklarla protesto ederken, cezaevi dışından olayı görüntüleyen muhabir ise infaz koruma memuru tarafından engellendi. Toplanan kalabalık bir süre sonra dağıldı.

218 dilekçe

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan telefonla İHA muhabirine ulaşan bir mahkum, cezaevi içinde yaşanan sıkıntıları anlatmak için 218 mahkumun dilekçe yazarak cezaevi yönetime sunduklarını iddia etti. Dilekçelerinde ise; sadece Bilecik Cumhuriyet Başsavcısıyla görüşmeyi talep ettiklerini, detayları yazmadıklarını kaydettiler.