CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Davos’a bir daha gelmeyeceğim diye one munite diyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise ben Mevlana’ya gelmeyeceğim diye one munite diyor” dedi.

Bursa Ördekli Kültür Merkezinde Bursa Anadolu Medya Grubu’nun düzenlediği “Bursa Soruyor Olay Adam Savcı Sayan Cevaplıyor” seminerinde vatandaşlarla buluşan CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, “Recep Tayyip Erdoğan Putin, Obama ve Avrupa Birliği ile uğraşıyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. İMF’ye kafa tutuyor. Kemal Kılıçdaroğlu, ise Hülya Avşar’la uğraşıyor. Bana diyorlar ki sen niye Kılıçdaroğlu’na oy vermiyorsun. Nasıl vereyim ben teknik direktörüm karşımda iki tane futbolcu var Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı forvette oynatıyorum gol atıyor. Orta sahada top çeviriyor. Defansta adam geçirmiyor. Kalede ise gol yemiyor. Kılıçdaroğlu’nu forvette oynatıyorum gol atamıyor. Orta sahada top çeviremiyor. Defansta adam geçiremiyor. Kalede ise Allah’a emanet başka yerde duruyor. Ben bu vatanın kazanılmasında emeği olan bin aileden geliyorum. Bu vatanın ne kadar zor şartlarda kazanıldığını biliyorum” dedi.

Bu ülkede Allah’ın eserlerine karşı çıkanlara bir şey denilmediğini Atatürk’ün Nutuk kitabına bir şey denildiğinde cezaevine atıldığını ifade eden Sayan, “Bende Allah’ın eseriyim Allah beni de yaratmış. Sen bana niye baskı yapıyorsun. Bana baskı yaptığın zaman suç değil Nutuk’a baskı yaptığın zaman suç Atatürk’te benim gibi bir kul bu ülkede Atatürk’ü Hazreti Muhammet’ten daha üstün tuttuğun müddetçe ülkede barışı sağlayamazsın” şeklinde konuştu.