Cumartesi Anneleri’nin "500. Hafta" eylemine destek olmak amacıyla Adalet Bakanlığı’na yürüyen CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, bakanlık binası önünde oturma eylemi yaptı.

CHP Gençlik Kolları, Cumartesi Anneleri’nin "500. Hafta" eylemine destek olmak amacıyla Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de katılarak destek verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümetin yeni yasa hazırlıklarını eleştirerek, "Yeni yasa arayışları, yeni Cumartesi Anneleri yaratmaktan başka bir işe yaramayacak" dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise, muhatapları 500 haftadır süren "Cumartesi Anneleri"nin acısına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Cumartesi Anneleri’nin acısını paylaştıklarını belirten Yıldız, "Demokratik ve kalkınmış bir ülke istiyorsak geçmişte yaşanan bu acılara karşı duyarsız kalma hakkımız olamaz. ’Bu annelerin yaşadığı dram bir an önce sonlansın, faili meçhullerin hesabı sorulsun, kayıp bir tek kişi kalmasın’ diye biz de onlarla beraber direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Gençlik Kolları üyeleri, daha sonra eyleme katılanlarla birlikte barış güvercini uçurdu. Grup, atılan sloganların ardından olaysız dağıldı.