SİVAS (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda Sivas'a gelen CHP'li 5 milletvekili, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir süredir eylem yapan Sivas Demir Çelik İşletmeleri A.Ş (SİDEMİR) işçileriyle bir araya geldi.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'den oluşan heyet, ilk olarak CHP Sivas İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, SİDEMİR'in yıllardır Sivas'ın kanayan yarası olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sorunla yakından ilgilendiğini ve komisyon kurarak kendilerini bu konuyla ilgili görevlendirdiğini dile getiren Akyıldız, "Sivas'ta mağdur edilen işçi kardeşlerimizin sorunlarını dinlemek, onlarla görüşüp, çözüm önerileri ve sıkıntıları derleyip rapor halinde sayın genel başkanımıza sunmak üzere buraya geldik" dedi.

SİDEMİR'de çalışan emekçilerin mağdur edildiğini belirten Akyıldız, şunları kaydetti:

"Son gelinen noktada demir çelik fabrikasının kapatıldığını ve çalışanların iş akitlerinin feshedildiğini öğrendik. Biz hiçbir zaman mazlumun kimliğini sormuyoruz, her zaman mazlumun, ezilenin, emekçinin yanında yer aldık. Bugün buraya gelişimiz de bunu göstermektedir. Burada yapacağımız çalışmaların ardından hazırlayacağımız rapor sonrasında da işçilere desteğimizi devam ettireceğiz. Amacımız mağdur edilen kardeşlerimizin derdine derman olmak."

Milletvekili Aytuğ Atıcı ise SİDEMİR'de yaşanan sorunla ilgili çalışmalara başlayacaklarını belirterek, bu kapsamda işçi temsilcileriyle görüşeceklerini, Çelik-İş Sendikasını, işçilerin Çelik-İş'ten ayrılarak kurdukları sendika ve grupları, Sivas Valisi Alim Barut'u ve son olarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edeceklerini aktardı.

Sorunların özelleştirme sisteminden kaynaklandığını savunan Atıcı, şöyle konuştu:

"Sivas büyük bir işletmesini kaybetmiş durumda. Çözüm elbette mümkün. Biz bunun için buradayız. Bizim görevimiz ise sizlerle birlikte olarak bu sorunun işçi lehine çözülmesini sağlamaktır. İş yargıya taşınmıştır ancak hükümetin de bu konuyu acilen ele alıp işçi ve Sivas lehine çözmesi lazım. Biz bugünkü incelemeleri yaptıktan sonra çok ciddi bir rapor hazırlayacağız ve önümüzdeki hafta salı günü yapılan toplantımızda uygun görülürse bu konu işlenecek. Biz bu konuyu TBMM'nin gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Bu konu çözülene kadar peşini bırakmayacağız, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Heyet daha sonra Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanlığı​nı ziyaret ederek, işçilerin sorunlarını dinledi.