Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciasında oğlu Tezcan Gökçe’yi kaybeden ve yırtık lastik ayakkabısıyla gündeme gelen Recep Gökçe ve yine madende hayatını kaybeden Mehmet Tokat’ın ailesini ziyaret etti.

Maden faciasında hayatını kaybeden ve bugün defnedilecek olan 5 işçinin cenaze törenine katılmak üzere Ermenek’e gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, namaz öncesi helikopterle Kazancı beldesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak madende hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe ve annesi Ayşe Gökçe’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, başsağlığı diledi. Recep dedeye hediye veren Kılıçdaroğlu, bir isteği olup olmadığını sordu. Ziyarette Kazancı Belediye Başkanı Uğuz Tekin de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, Recep dedenin evinin özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve evlerde yenileme çalışmaları yapan program tarafından yeniden düzenleneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra madende hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Tokat’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Tokat’ın yakınları ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, ölen madencinin oğlu Hasan Tokat’la ilgilendi. Kılıçdaroğlu, her iki ziyarette de çeşitli hediyeler verdi.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep dedenin evine gelmeden önce çamurlu olan evin önüne belediye ekipleri tarafından mucur döküldü.