KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, ''CHP'nin ilköğretimi kesintisiz 8 yıla çıkaran seçim vaadine göre, imam hatip ortaokullarının kapanacağını'' savundu.

Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin açıkladığı seçim beyannamesinde, kesintisiz eğitimin yer aldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en dikkati çeken seçim vaatlerden birinin, kesintisiz eğitim olduğunu dile getiren Öksüz, "Söz konusu vaade göre, CHP iktidara gelirse, kesintisiz eğitimin 13 yıla çıkarılacağı ifade edilmektedir. CHP'nin, 13 yıllık eğitimi 1+8+4 olarak formüle eden vaadine göre, ilköğretim kesintisiz 8 yıla çıkarılacağı için imam hatip ortaokulları kendiliğinden devre dışı kalacak ve kapanacaktır. CHP, kesintisiz eğitimle imam hatipleri kapatmayı vadediyor. CHP'nin bu vaadi, milletin değerlerini ya anlamamakta ısrar ettiklerini ya da tarihinde olduğu gibi bugün de din ve değerlerimize karşı adeta bir savaş yürüttüklerini göstermektedir" diye konuştu.

- "Milletimizin vicdanını sızlatmıştır"

Öksüz, yürürlükte olan 4+4+4 sistemiyle velilerin çocuklarını ilk dört yılın ardından imam hatiplere gönderebildiklerine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin bu vadi, milletimizin sahiplendiği ve milli, manevi değerlerine sahip çıkmak için çocuklarını göndermeyi tercih ettiği imam hatiplerin önünü kapatacak. Milletimizin inanç ve değerleriyle barışmayı bir türlü başaramayan CHP zihniyetinin bu vadi, milletimizin vicdanını sızlatmış, maşeri vicdanı yaralamıştır. Her ne kadar bazı fosilleşmiş zihniyetlerin kendinden başkasının hak ve hürriyetlerini yok saymaktan vazgeçmeyeceğini düşünsek de CHP'ye bizleri şaşırtmasını, bir an önce seçim beyannamesinden bu vaadini kaldırmasını, aziz milletimizin değerleriyle barışmak adına adım atmasını tavsiye ediyoruz."

Seçim beyannamesinde imam hatip okullarının kapatılacağının doğrudan ifade edilmediğini anlatan Öksüz, "Fakat önerilen kesintisiz eğitim modeliyle, imam hatipler kendiliğinden devre dışı kalmaktadır. Hem yeni Türkiye'nin normalleriyle hem milletin talepleriyle hem de eğitimin kendi içerisindeki bilimsel gereksinimleriyle uyuşmayan bu durum, asla kabul edilebilir değildir. İmam hatiplerin kapatılmasını veya yok sayılmasını öngören her türlü girişim, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da karşısında milletimizi bulacaktır" ifadelerini kullandı.