Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, maden ocağının mahallenin su kaynaklarına zarar verdiğini ifade ederek, “Mahallenin içme suyunu karşılayan içme suyu kaynağı da maden ocağının yanında bulunuyor" dedi.

Doğanşehir İlçesi Dedeyazı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Kiraz, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahallilerin maden ocağı nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını aktaran Kiraz, “Daha önce burada çalışan bir maden ocağı vardı. Mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine 2013 yılında kapatıldı. Şimdi tekrardan başka bir şirket tarafından aynı yerde maden ocağı olarak orada çalışmaya başlamış gözüküyor. Mahallenin tam göbeğine kurulmuş olan bir maden ocağıyla mahalle sakinlerimiz karşı karşıya bütün arazileri sulayan sulama suyu kaynağı hemen maden ocağının yanında ve mahallenin içme suyunu karşılayan içme suyu kaynağı da maden ocağının yanında bulunuyor” dedi.

Kiraz, yapılan uygulamaya bir anlam veremediklerini ifade ederek, “Maden ocağı mahalle mezarlığının da yanında yer alıyor. Bütün arazilerin yanında bu işlem yapılıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Burada bulunan su kaynaklarının hem içme hem sulama suyu kaynaklarının dinamit patlatmasıyla dağılıyor olması en büyük sıkıntılarından birisi haline gelmiş durumda. Malatya’nın birçok noktasında birçok köyünde susuzluktan kıvranıyoruz. Görünen o ki Dedeyazı’nın kendi sulama ve içme suyu da bu dağılma sonucunda Dedeyazılılar susuz kalacak. Ve susuzluktan yaz gününde kıvranacaklar” diye konuştu.

Konuyu milletvekili Veli Ağbaba’nın aracılığıyla da TBMM’ye taşıyacaklarını belirten Kiraz, “Bu kapatılana kadar köylülerimizle birlikte mücadelemizi vereceğiz. Bu duyarlılığı ortaya koydukları ve Türkiye kamuoyunda yer aldıkları için köylülerimize teşekkür ediyorum. Hem hukuki olarak hem de eylemsellik boyutta sizlerle beraber olacağız. Hukuki olarak da her türlü desteği size sunacağız. Kabul edilemeyen anlayışın bir an önce kapatılmasını hep birlikte sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.