KARS (AA) - Kış turizminin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe'de yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle hareketlilik yaşanıyor.

Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe'de kayak tutkunları, kayak ve snowboard yaparak karın keyfini çıkardı.

Pistler bölgesi ve mekanik tesislerden sorumlu Kar-Sar-Tur AŞ Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistlerin tamamının kar ezme makinesiyle düzeltilerek kayak için hazır hale getirildiğini söyledi.

Kayak merkezindeki otellerin Ankara, İstanbul ve Azerbaycan'dan gelen turistlerle dolmaya başladığını belirten Özbey, "Şu an itibarıyla kayak merkezinde kayak keyfini yaşamak için her türlü ortam müsait. Otellerimiz kayak severlerle dolmaya başladı. Yapılan rezervasyonlarla yılbaşında bütün otellerde yüzde yüz doluluk oranına ulaşacak. İnşallah bol bereketli bir sezon yaşayacağız" diye konuştu.

Kayak eğitmeni Önder Ağbaba da Türkiye'deki birçok kayak merkezinde kar sorunu olduğunu, Sarıkamış'ta 15 gündür kayak yapıldığına dikkati çekerek, kayakseverleri Sarıkamış'a beklediklerini kaydetti.