SİVAS (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan astsubay kıdemli başçavuş Sıddık Uluocak'ın (46) memleketi Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Hacıilyas köyüne acı haber ulaştı.

Uluocak'ın şehit düştüğü haberinin ardından Hacıilyas köyündeki baba ocağına, köye ve ilçeye Türk bayrakları asıldı. Kaymakam Mustafa Güngör, Belediye Başkanı Osman Epsileli ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yılmaz Güngör, köye giderek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Babasını yaklaşık 10 yıl önce kaybeden şehidin, annesi, eşi ve çocuklarının Ankara'da olduğu belirtildi.

Şehidin cenazesinin yarın öğle vakti kılınacak namazın ardından köy mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. 

Şehidin amcasının oğlu Aydın Uluocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Uluocak ile en son geçen yaz görüştüklerini belirterek, "Yazın bir ay burada kaldı, iznini burada geçirdi. Şırnak'a tayininin çıktığını söyledi. 11 kardeşler, ailenin beşinci çocuğuydu. Babası uzun yıllar önce öldü. Annesi ise kış nedeniyle Zara ilçesinde imam olan oğlunun yanında kalıyor" diye konuştu.

Çatışmaların durmasını isteyen Uluocak, "Bu kanın durmasını istiyoruz. Vatanımızı savunmak için gerekirse ölmeye her zaman hazırız. Acımız büyük ama bu vatan bizim. Bu toprak için gerekirse canımızı veririz ama toprağımızı vermeyiz" dedi.

Şehidin kayınpederi Tural Uluocak ise damadını en son GATA'daki tedavisi sırasında cam arkasından gördüğünü dile getirerek, "3 çocuğu vardı. Acımız büyük, Rabbim kimseye böyle acı vermesin" ifadesini kullandı.