Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’nın sözde gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından öldürülen 65 yaşındaki Abdullah Deniz, doğduğu köyde defnedildi. Sık sık tekbirlerin getirildiği cenaze töreninde PKK’ya lanet okundu.

Cizre ilçesine bağlı Nur Mahallesi’nde YDG-H üyelerinin saldırısı sonucu öldürülen 65 yaşındaki Abdullah Deniz’in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından memleketi Şırnak’a bağlı Kızılsu köyüne getirildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Deniz’in cenazesi, tekbirler ve salavatlar eşliğinde defnedildi. Deniz’in cenazesine HÜDA-PAR üyelerinin yanı sıra köy halkının da yoğun katılım gösterdiği görüldü. Cenazeye katılan halk, sık sık tekbirler getirdi.

Saldırıyı kınadığını belirten HÜDA-PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, ikinci yılını dolduran partilerinin yüzlerce kez saldırıya uğradığını söyledi. Kılınç, “Üyemizin babası olan Abdullah Deniz; samimi, fedakâr ve halis bir Müslüman idi. Kendisiyle defalarca bir araya gelip sohbet ettik. Kendisi Cizre’de çok sevilir ve hatırı sayılırdı. Allah şehadetini kabul etsin” dedi.

Abdullah Deniz’in komşusu Hasan Gözüngü ise yaklaşık 20 yıllık komşusu olan Deniz’in çok iyi bir insan olduğunu söyledi. Gözüngü, "Yaklaşık 20 yıldır komşuyduk. Kimseye bir zararı yoktu, hiçbir suçu yoktu, bir suçu varsa o da dindar olmasıydı. Zaten dindar oluşu zalimleri hırçınlaştırdı ve onu şehit ettiler. Peygamber aşığı bir insandı. Rabbim onu sevdiğine kavuşturdu” şeklinde konuştu.

Abdullah Deniz Cuma günü sabaha doğru saat 03.00 sıralarında Nur Mahallesi Sultan Sokak’taki evi uzun namlulu silahlarla taranmış ve 8 saat süren saldırı sonrası vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetmişti.