Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" projesinin tanıtımı Adana’da yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günel Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilen ’Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında 11 bisikletçi, 10 gün sürecek zorlu maratona dün Gaziantep’te başladı. Bugün Adana Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen basın toplantısıyla "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz " farkındalık projesinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıya Uluslararası Rotary Başkanı Gary Huang, İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay, Adana’da bulunan rotary kulüp başkanları ve üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Uluslararası Rotary Başkanı Gary Huang, "Rotary gününü bu dönem çeşitli yerlerde, çeşitli bölgelerde hem dostlukları geliştirmek hem de hizmet projelerimizi yaymak amacıyla düzenliyoruz. Örneğin bugün burada bir maraton gördünüz. Engellilerin projesini gördünüz. Onlar aynen engelli olmayan bir insan gibi bu projeye maratona katılabildiler ve biz bütün insanlara toplumumuzdaki, etrafımızdaki bütün insanlara engelli olsun ya da olmasın onlarla birlikte olduğumuzu onlara yardıma hazır olduğumuzu belirtmek için buradayız" dedi.

Toplantının ardından sporcular ile fotoğraf çektiren Uluslararası Rotary Başkanı Gary Huang, İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay ile Adana’da bulunan Rotary kulüp başkanları ve üyeleri projenin Adana startını verdi.

11 bisikletçi Samsun’a gitmek için Niğde’ye doğru yola çıktı.