Geçtiğimiz gün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in startıyla başlayan “Çocuk Felci İçin Sürüyorum” projesi kapsamında yola çıkan 11 bisikletçi ve beraberlerindeki İpekyolu Rotary Kulübü üyelerinden ve sağlık ekiplerinden oluşan ekip Türkiye gündeminde yakından takip ediliyor.

Sporcuların köy ve kasaba girişlerindeki karşılanmaları ve yol güzergahlarındaki kentlerde düzenlenen tanıtım toplantıları büyük dikkat çekerken pedal çeviren sporcuların gittikleri her yerde büyük sevinçle karşılandığı ifade ediliyor.

Gaziantep’ten start alan, Osmaniye üzerinden Adana’ya giden bisiklet sürücülerinin Adana’da büyük bir ilgiyle ve çiçeklerle karşılanması sporculara motivasyon verirken burada düzenlenen törene Uluslararası Rotary Genel Başkanı Gary Huang’ın katılması projenin önemi açısından büyük sevince yol açtı.

Türkiye’nin uluslararası arenadaki tanıtımı içinde önem taşıyan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, Tuğcan Hotel, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günal Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan, "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz " farkındalık projesi kapsamında ki 11 bisikletçi Adana Güney Rotary Kulübü tarafından ağırlanmasının ardından Adana Atlı Spor Kulübünde düzenlenen törende konuşan Uluslararası Rotary Başkanı Gary Huang sporcuları ve İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay’ı kutlarken, çocuk felcinin gelecek yaşamları olumsuz etkilediğini ifade ederek “Rotary gününü bu dönem çeşitli yerlerde, çeşitli bölgelerde hem dostlukları geliştirmek hem de hizmet projelerimizi yaymak amacıyla düzenliyoruz. Örneğin bugün burada bir maraton gördünüz. Engellilerin projesini gördünüz. Onlar aynen engelli olmayan bir insan gibi bu projeye maratona katılabildiler ve biz bütün insanlara toplumumuzdaki, etrafımızdaki bütün insanlara engelli olsun ya da olmasın onlarla birlikte olduğumuzu onlara yardıma hazır olduğumuzu belirtmek için buradayız” dedi.

ADANA’DAN MUHTEŞEM UĞURLAMA, NİĞDE’DE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Adana’da düzenlenen muhteşem bir törenin ardından sporcular aynı gün akşam saatlerinde Niğde’ye ulaşarak burada da büyük bir törenle karşılandı. Karşılama töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz ve Niğde Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayhan Altan ile kulüp üyeleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Niğde’de konaklayan ve dinlenen sporcular bu gün düzenlenen bir törenle sürüşlerine devam etti.

Projenin başarıyla devam ettiğini ifade eden İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay Niğde’de düzenlenen törende “Bugün Niğde, bundan sonra da Kapadokya, Ankara, Sinop, Kastamonu, Samsun’a kadar yolumuza devam edeceğiz umarım projemizin hedefi gerçekleşir, herkes çocuk felcinin farkına varır. Bugün üçüncü gün. Dün yağmurla karşılaştık. Kastamonu ve Samsun’a giderken zorlanacağımızı düşünüyoruz. Çünkü hava tahminleri kar yağışı olacağını gösteriyor. Tehlikeli ve zor bir yolculuk olacak. Çocuklarımız 16- 17 yaşlarında lisanslı ve bazıları milli sporcu. Elimizden geleni yapacağız, projemizi kazasız belasız bir şekilde bitiririz diye düşünüyoruz” dedi.

Projeyi önemsediklerini ve Türkiye genelinde duyurmak için çalıştıklarını ifade eden Niğde Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayhan Altan ise, dünyada çocuk felcinin çok azalmasına rağmen güney illerinde ve İstanbul’da görüldüğünü belirterek, sporcuların bu olaya farkındalık oluşturmak amacıyla Gaziantep’ten Samsun’a yola çıktığını ifade etti.

Sporcuların bugün Kapadokya’ya ulaşacakları ve geceyi Kapadokya’da geçirdikten sonra yarın düzenlenecek törenle Aksaray, Kulu güzergahından Ankara’ya ulaşacakları bildirildi. Ankara’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerin ardından sporcuların Anıt Kabri de ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çiçek koyacakları ve daha sonra Sinop, Kastamonu güzergahından Samsun’a ulaşılacağı açıklandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Rotary Kulübünün ortaklaşa gerçekleştirdiği projeye Adana Güney Rotary Kulübü, Niğde Rotary Kulübü, Kapadokya Rotary Kulübü, Ankara İncek Rotary Kulübü, Kastamonu Rotary Kulübü, Sinop Diyojen Rotary Kulübü ve Samsun Atakum Rotary Kulübünün destek verdiğini de ifade eden Başkan Işınsu Alpay, sporcuların ailelerine gönderdiği mesajda da “Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız, onların en iyi şekilde parkuru tamamlanması için onlarla birlikte hareket ediyoruz. Merak etmeyin her şey yolunda” dedi.