ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, bir koruma ve bakım merkezinde kalan ve yaşları 18 yaşından küçük olan kız çocukları ile ilgili iddiaların, kuruluşu izinsiz terk eden çocukların dışarıda yaşadıkları olaylara ilişkin olduğu belirtilerek, bunların meslek elemanlarının görüşmeleri sonucu ortaya çıkarıldığı, operasyonların da kurumun emniyet birimlerine başvurusu üzerine başlatıldığı bildirildi.

Bakanlık, bugün bir gazetede yer alan "Devletin Çocuk Koruma Evinde Küçük Kızlara Fuhuş İtirafları" başlıklı haber üzerine yazılı açıklama yaptı.

"Habere konu olay, kuruluşu izinsiz terk eden çocukların kuruluş dışında yaşadıkları olaylara ilişkin olup 2014 yılında adı geçen çocuklarla meslek elemanlarımızın yaptığı görüşmeler sonucu ortaya çıkarılarak operasyonlar bizatihi kurumumuzun emniyet birimlerine başvurusu üzerine başlatılmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, bakanlığın hukuk müşavirliğinin de müdahil olduğu yargı sürecinin devam ettiği, çocuklarla ilgili rehabilitasyon çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

Haberin başlığı ve içeriğiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunulan açıklamada, başlığın okuyucuyu son derece yanlış yönlendirdiği, bakanlığa bağlı kurumlarda kalan çocukları zan altında bıraktığı ve bir kez daha mağdur ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

"Haber, bu yönüyle her bir çocuğumuzun kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaktadır. Son derece çirkin bir başlıkla verilen haberde ne yazık ki kurum ismi açıkça verilmiş, mahremiyeti ve özel durumu olan çocuklarımızın kaldıkları adres deşifre edilmiştir. Devleti ve devletin koruması altındaki çocukları lekeleyen haberlerle ilgili hukuki hakkımızı saklı tuttuğumuzu hatırlatır, kamuoyunu doğru bilgilendirme görevi olan basının yaptığı haberleri kurum çatısı altında bulunan çocukların üstün yararını gözeterek kaleme almalarını rica ederiz."