Muş Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, sokakta çalışan veya dilendirilen çocuklar için kapı kapı gezerek vatandaşları bilgilendirdi.

Sokakta çalışan veya dilendirilen çocuklar için kolları sıvayan Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile MŞÜ öğrencileri, hükümet konağı önünde bilgilendirme çalışması yaptılar. Yoldan geçen vatandaşlara broşür dağıtan görevliler, özellikle sokakta çalışan çocuklarda alışveriş yapılmamasını ve dilenen çocuklara da para verilmemesini istediler. Daha sonra esnaf ziyaretine başlayan ekipler, iş yerlerinin camlarına da çalışmayla ilgili afişler yapıştırdı.

Uygulamanın çok yerinde olduğunu söyleyen İhlas Mağazası Muş Müdürü Burhan Sayılgan, çalışmayı sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Çocuklar için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğinin altını çizen Burhan Sayılgan, "Bizler sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yaptıkça veya dilenen çocuklara para verdikçe, onların sokaklarda kalmasına yol açarız. Oysa ki, onlardan alışveriş yapmazsak, onlara para vermezsek, kendileri sokaklardan çekilmek zorunda kalırlar. Hepimizin, bu çocukların sokaklardan kurtulması için bu tür çalışmalara destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.