Hayvanlara olan duyarlı yaklaşımı ile vatandaşların beğenisini toplayan Altındağ Belediyesi, örnek bir faaliyete daha imza attı. Belediye, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında 150 öğrenciye ’sahiplendiğiniz hayvanları terk etmeyin’ mesajı verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Ankara Altındağ Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü seminerde, Altındağ Belediyesi veteriner hekimleri tarafından çocuklara, hayvanları korumanın önemi anlatıldı. Bununla birlikte sahiplenilen hayvanlara nasıl bakılması gerektiği konularında da bilgi verildi.

"Sahiplenilen hayvanlar terk edilmemeli"

Seminerde, hayvanlara nasıl bakılacağı ve nelere ihtiyaçları olacağı en ince ayrıntısına kadar anlatıldı. Sahiplenilen hayvanların terk edilmemesi üzerinde de durulan seminerde, eve hayvan alınacaksa hangi şartların sağlanması gerektiği belirtildi. Programda ’sahiplenilen hayvanları terk etmemek’ konulu bir video da çocuklara izletildi. Çocukların büyük bir dikkatle takip ettikleri seminerden sonra ’hayvanları koruyalım’ mesajı verilen defter, renkli kalem ve şapka öğrencilere hediye edildi.