ÇANKIRI (AA) - Çankırılı kadınlar, yünden oyuncak organik bebekler üreterek aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi tarafından açılan organik bebek kursu, birçok kadına iş imkanı sağlıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin kendine özgü birçok farklı çalışmaya imza attığını söyledi. Yurt dışından gelen bazı oyuncaklarda kanserojen madde bulunabildiğine dikkati çeken Dinç, şöyle devam etti:

"Dış kısmı yün örgü, iç kısımlarda boncuk elyaf olmak koşuluyla hanımlarımız bebek üretmeye başladı. Bunlar sağlık açısından herhangi bir sıkıntı doğurmuyor, çok rahat kullanılabiliyor. Çocukların sağlığını riske atmadan oynayabilecekleri oyuncaklar yapıyoruz."

Merkezde kadınlara eğitim verildiğini belirten Dinç, "Eğitim alan kadınlarımız internet başta olmak üzere farklı mecralarda ürünlerini satarak bütçelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlıyor" dedi.

- Kadınların hobisi işi oldu

Kadınlara yünden oyuncak yapma eğitimi veren Kamer Öztürk ise organik bebek yapmayı internet ve çeşitli videolar aracılığıyla öğrendiğini bildirdi.

Zararlı oyuncaklarla ilgili haberlerin kendisini çok etkilediğini dile getiren Öztürk, "Yurt dışından zehirli oyuncaklar geldiğine dair televizyonlarda, gazetelerde haberler gördüm. Küçük bir kızım var. Kızımın bu oyuncaklarla oynamasını istemediğim için organik bebek yapmaya başladım" diye konuştu.

Belediye Kadın Eğitim Kültür Merkezine gelerek çalışmalarını gösterdiğini anlatan Öztürk, çalışmalarının beğenilmesi üzerine organik bebek yapma kursu açtıklarını söyledi. Öztürk, kursa ilk etapta 20 kursiyerin katıldığını, çok sayıda da talep olduğunu kaydetti.

Kursiyerlerin önce çocukları için oyuncaklar yaptığına işaret eden Öztürk, "İlk etapta hepimiz hobi olarak kendi çocuğumuza yapmak için başlamıştık. Çevrede görenler de isteyince daha fazla yapılmaya başlandı. Şimdi oyuncak bebek yapım kursu kadınlar için hem hobi hem gelir kapısı hem de güzel vakit geçirdikleri bir yere dönüştü" ifadelerini kullandı.

Öztürk, örgü ipiyle dış kalıbı örülen oyuncakların içini de boncuk elyafla doldurduklarını sözlerine ekledi.