Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary İstanbul’un açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary’ın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanı sıra pek çok sanat severde katıldı.

Bu yıl 9.’su düzenlenen fuar 13-16 Kasım tarihleri arasında 520 sanatçı, 23 ülkeden 108 çağdaş sanat galerisinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Sergiyi ziyaret eden Bakan Çelik sergiyi geçen yıl da gezdiğini ve küresel bir marka haline geldiğini kendi gözleriyle gördüğünü belirterek, “Geçen sene fuarı gezmiştim geçen sene bunun ne kadar geniş çaplı bir Türkiye markası haline geldiğini kendim gördüm. Bir küresel marka haline geldiğini kendim gördüm. Özellikle açılışına katılmak istedim. Dünyanın her tarafından galeriler var ve çok önemli sanatçıların eserleri yabancı ve Türk sanatçıların eserleri bir arada sergileniyor. Burada 3 gün içerisinde dünya standartlarında satışlar yapılıyor. Burası açılmadan önce İstanbul’da büyük heves uyandırıyor. Yabancılar ziyaret ediyor. İstanbullular ziyaret ediyor. Türkiye’nin her tarafından vatandaşlarımız burayı ziyaret ediyor. Burada sergilenen birçok eser ilk defa gün yüzüne çıkıyor. Galeriler kendini gösterme fırsatı buluyor. Dolayısıyla büyük Türkiye markası, küresel marka haline de geldi. Bu sebeple emeği geçen herkesi kutluyorum. Ben bakanlığımızın ve bakan olarak buraya verdiğimiz desteği ve önemi göstermek için geliyorum. Aynı zamanda bireysel olarak burayı gezmekten büyük bir keyif alıyorum. Özellikle geçen yıl sergilenen dijital sanatlardan çok etkilendim. Bugün özellikle orayı ziyaret edeceğim. Her biri birbirinden güzel galeri ve çok önemli sanatçıların burada eserleri var. Hem entelektüel açıdan kışkırtıcı eserler bunlar. Bazı şeyleri yeniden düşünmemize yol açıyor. Hem de bütün Dünya’daki sanatçılarının eserlerini Türkiye’de buluşturan bir organizasyon. Onun için bunun böyle bir marka haline geldiği için de çok mutluyuz” dedi.