ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı dönüştürme projesiyle tarımsal üretim merkezi haline getirilen Mamak Çöplüğü'nde üretilen çilek miktarı yıllık 20 tona ulaştı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mamak Çöplüğü'nde uygulanan tarım projesiyle, çeşitli sebze ve meyveler sağlıklı koşullarda üretiliyor.

Çöplük alanının 2 bin metrekarelik bölümünde, toprak yerine Hindistan cevizi kabuğu kullanılarak, yılda 35 ton salkım domates elde edilmesiyle başlatılan seracılık faaliyeti, su kültürü yöntemiyle gerçekleştirilen çilek üretiminin yılda 20 tona ulaşmasıyla ivme kazandı. Tesiste, topraksız ortamda patates üretilirken, salatalık, sivri biber ve marul yetiştiriciliği de deneme aşamasında uygulanıyor.

Topraksız tarım uygulamasıyla ekilen salkım domates fideleri, hormon kullanılmadan, kontrollü olarak yetiştiriliyor. Tesisten artık kış aylarında dahi minimum 35 ton domates elde ediliyor.

Sulama ve gübrelemenin otomasyon makineleriyle yapıldığı üretim merkezinde, tohum ve fide dikiminden başlayarak hasada kadar tüm aşamalarda mühendisler görev yapıyor.