İsrail askerlerinin Mescidi Aksa’ya yönelik saldırısı Çorum’da protesto edildi.

Cuma namazı çıkışı Hürriyet meydanında gerçekleştirilen ve Büro Memur Sen, Çorum İHH, Özgürder, Eğitim Bir sen, İlke Der, Akıncılar Derneği üyelerinin destek verdiği basın açıklamasını izleyen bazı vatandaşlar üzerlerinde İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, eski Irak Devlet Başkanı Nuri El Maliki, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin bulunduğu posterleri yaktı.

Grup adına bir basın açıklaması yapan Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Bülent Gökgöz, Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamber efendimizin mirası olan Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün çok tehlikeli gelişmelere gebe olduğunu söyledi.

Siyonistlerin belirledikleri program doğrultusunda giderek daha da pervasızlaştıklarını ve daha önce “bu kadarına cesaret edemezler” diye tahmin edilen adımları attıklarının görüldüğünü dile getiren Gökgöz, Kudüs’ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa’yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde siyon tapınağı inşa etme faaliyetine hız verdiklerinin görüldüğünü kaydetti.

Basın açıklamasına katılan grup, yapılan duanın ardından tekbirler getiren ve çeşitli sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.