SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Barış Treni" etkinlikleri kapsamında "Çözüm Sürecine Sivil Destek" konulu panel düzenlendi.

Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla Barışa Bak Platformunca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen panele, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan ve Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanel Demirel konuşmacı olarak katıldı.

Uğur, Türkiye'nin son 10 yılda büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını belirterek, "Çözüm süreci anlamlı bir süreç, çözüm süreciyle Türkiye halkı kendini gördü. Artık zihniyet değişimi gerçekleşmek zorunda. Çözüm süreci, devletin yürüttüğü bir süreç ama siviller de sahip çıkmak zorunda" diye konuştu.

Esayan ise çözüm sürecinin önemine dikkati çekerek, "Türkiye'de böyle bir çılgınlığa (çözüm süreci) girebilen tek lider Erdoğan'dır. Çözüm süreci, Türkiye'nin önünü açacak" dedi.

Demirel de çözüm sürecinin Türkiye'nin bölünme süreci olmadığını dile getirerek, "Aksine bu süreç olmasaydı Türkiye'yi bir arada tutmak zor olurdu. Türkiye'nin bir arada tutulması noktasında elimizdeki tek seçenek, bu süreçtir. Başka bir alternatif yok" ifadesini kullandı.

 

- Kültür merkezi dışında arbede yaşandı

Bu arada, panel devam ettiği sırada, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi önünde toplanan bir grup, "Barış Treni" etkinliklerinin düzenlenmesine tepki gösterdi.

Kültür merkezine girmek isteyen grup ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede çıktı.

Panelin bitmesinin ardından kent meydanına yürüyen grup, Sivas Belediyesi binasına girip bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.