ANKARA (AA) - Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, terörle mücadele eden polis ve askerlere destek olmak amacıyla mektup yazdı.

Çocuk Meclisi Başkanı Sıla Erdem başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yaşanan terör olayları görüşüldü.

Başkan Erdem, terörle mücadelede yaşanan olayların başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere bölgede yaşayan masum vatandaşları ile tüm yurdu derinden üzdüğünü söyledi.

Çubuklu çocuklar olarak yaşanan üzücü olayların biran önce son bulmasını dilediklerini aktaran Erdem, ‘’Biz Çubuklu çocuklar olarak güvenlik güçlerimizin her zaman duacısıyız. İnşallah ülkemiz biran önce terör belasından kurtulur ve daha çok çocuklar, anneler, babalar, kardeşler ağlamaz. Bizim tek temennimiz budur. Şehit haberlerini gördükçe üzülüyoruz. Polisimize ve askerimize yazacağımızı mektuplarla moral olabilirsek ne mutlu bize’’ dedi.

Meclis üyelerinden Esra Kılıç da güvenlik güçlerine manevi destek vermek için ilçedeki tüm öğrencilerin mektup yazmasını istedi.

Toplantıda çoğunluğu ilkokul öğrencisi olan meclis üyeleri, Mardin ve Diyarbakır’da terörle mücadele eden polis ve askerler için mektup yazdı. Kendi duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplar yazan öğrenciler, tek tek söz alarak mektuplarını kürsüden okudu, güvenlik güçlerine yollamak için meclis başkanlığına teslim etti.

Toplantıda, ayrıca ilçede çocuklar için bazı sosyal faaliyetler yapılması için önergeler verildi.