ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçleri için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Terör Mağdurları Derneği ve Yıldırım Beyazıt Muhtarlığınca düzenlenen programda, mahalledeki 9 cami ve 5 Kur'an kursunda eğitim gören bine yakın öğrenci tarafından hatimlerin duası yapıldı, Kur'an-ı Kerim okundu. 

Programda, Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Müftü Vekili Mustafa Erdurucan ile kursları ziyaret eden Avan, şehitleri dualarla andıklarını söyledi.

Görev başında şehit olan güvenlik güçleri için bir hafta boyunca dua okunduğunu belirten Avan, "Amacımız hem şehitlerimizi anmak hem de çocuklarımızı sevindirmektir. Allah razı olsun hepsinden. Bugün binin üzerinde çocuğumuz dua okuyarak şehitlerimizi yad etti" dedi.  

Kur'an kursu eğitmenlerinden Mustafa Yücel ise şehitlere Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır dileyerek, "Memleketimizin bu tür zor imtihanlardan kolaylıkla geçmesini Cenabıhak'tan niyaz ediyorum. Burada nefes alıyorsak, şu bayrağın altında duruyorsak, huzur içinde uyuyorsak bu, hudut boylarındaki şehitlerimiz, askerlerimiz, polislerimizin sayesinde" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Muhammed Ali Yılmaz da "Allah dualarımızı kabul eylesin. Suriye'deki kardeşlerimize de Allah yardım eylesin" dedi.