ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubuk İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİMDER) tarafından "Kuran ve Hayat" konulu konferans düzenlendi.

ÇİMDER tarafından organize edilen ve Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan katıldı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Okuyan, hayata taşınmayan bir Kuran kıratının arzu edilen bir okuma olmadığını söyledi. Yaklaşık 30 yıldır Kuran’ı Kerim ile ilgili sohbetler düzenlediğini vurgulayan Okuyan, ’’Küçük ilçe büyük il ayrımı yapmadan davet edilen hemen her yere gitmeye çalıştım. Yirmi beş yıl önce Kuran okunan yerlerle, şimdi Kuran’ı Kerim okunan ortamlar arasında gözle görülür bir değişim gözlemliyoruz’’ dedi.

Kuranı Kerimin anlayarak okunmadığını iddia eden Okuyan, ’’Metnini okurken kimse anlamıyor, çünkü okuyan da anlamıyor. Tercümesini okuyorsunuz yine anlamıyor. Anlamak istemiyor, anlamaya kendini kapatıyor. Reçetenin yazılma nedeni ilacın kullanılması amacıyladır. Reçete okunsun diye yazılır mı? Bu kitap bir reçetedir. Anlamını düşünemeden onu okuyoruz ve hiç anlamayacak kişilere okuyoruz. Rabbimiz bizi yargılarken soruları bu kitaptan soracak. Mahşerde sorular bu kitaptan çıkacak’’ diye konuştu.

Konferansın sonunda ÇİMDER Başkanı Ahmet Karakuş tarafından Okuyan’a, teşekkür plaketi ve hediye verildi.

Konferansa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Cüneyt Küpeli, Bürokrat Ankaralılar Derneği Başkanı İbrahim Taşkesti, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.