SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi ek derslik binasında bulunan ve bir süre önce vefat eden fakültenin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasıoğlu’nun isminin verildiği derslik ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulundaki 5 laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, derslik açılışı için düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasıoğlunun eşi Prof. Dr. Dilara İçağasıoğlu, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kocacık, dersliğe İçasıoğlu‘nun isminin verilmesi kararının CÜ Senatosunca alındığını belirterek, "Rahmetli hocamızın adı sonsuza kadar yaşayacak ama asıl yaşayacağı yer kalplerimiz. Buraya verdiği hizmetleri, bize yaptığı güzel dostluğu hiçbir zaman unutamayız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr Dilara İçağasıoğlu ise 30 yıldır Sivas’ta yaşadıklarını, çok değerli ve güzel dostlar edindiklerini aktararak, eşinin isminin yaşatılması için yapılan bu davranıştan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

İçağasıoğlu, “Yıllardır görev yaptığım üniversitemizden ayrılmadan tıp fakültesindeki dersliğimize eşimin adının verileceğini duydum. Bu sayede üniversitemizden, Sivas’taki dostlarım ve anılarımdan farklı olarak kopması imkansız bir bağ daha kuruldu" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Serhat İçağasıoğlunun adının verildiği dersliğinin açılışı yapıldı.

- Laboratuvarların açılışı

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda kurulan 5 laboratuvarın açılışını da gerçekleştirildi.

Kocacık, burada yaptığı konuşmada, yüksek okul bünyesinde simule hasta laboratuvarı, anotomi ve fizyoloji laboratuvarı, bilgisayar, optisyenlik ve temel bilimler laboratuvarının açıldığını belirtti.

Laboratuvarların okul müdürü Prof. Dr. Yavuz Siliğ tarafından hazırlanan projeler sayesinde okula kazandırıldığını aktaran Kocacık, "Eğitim ordusu adına hocamıza teşekkür ediyorum. Bütün dileğimiz, öğrencilerimizin okulumuzdan donanımlı bir şekilde eğitim almalarıdır, temel görevimiz budur" ifadelerini kullandı.