ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile iftarını Çelik ailesinin Ankara'nın Doğantepe Mahallesi'ndeki evinde yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı iftarda 6 çocuk babası Yıldırım Çelik, eşi Gözel Çelik, babası ve 5 çocuğuyla misafir etti. Çelik ailesinin evli olan bir çocuğu yemekte yer almadı.

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 53 yaşındaki Yıldırım Çelik'in Ulus Sebze Halinde günlük 60 lira yevmiye ile işçi olarak çalıştığı öğrenildi. 360 lira kira verdiği evinde 5 çocuğunu okutan Çelik'in isteğe bağlı sigorta kaydının olduğu ancak çocuklarının eğitim masraflarından dolayı primlerini ödeyemediği belirtildi. Hanesinde 7 kişinin bakımını üstlenen Çelik'in herhangi bir ayni veya nakdi yardım almadığı kaydedildi. 

Yıldırım Çelik'in Ramazan ve Melike Çelik isimli çocuklarının devlet bursuyla yükseköğrenimlerini sürdürdüğü, kızı Meltem Çelik'in Haymana'da yatılı lisede, diğer çocukları Mehmet ve Mustafa'nın ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime devam ettiği belirtildi. 

- Erdoğan, ilk kez oruç tutan küçük Mehmet'e hediye verdi

Çelik ailesinin en küçük ferdi olan 9 yaşındaki Mehmet Çelik'in ilk kez bu ramazanda oruç tutmaya başladığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük Mehmet'e çeşitli hediyeler verdiği öğrenildi. 

Erdoğan, ailenin diğer çocuklarına da tablet ve diz üstü bilgisayar gibi eğitim-öğretime yardımcı materyaller hediye ettiği kaydedildi.

- Çelik: "Çocuklarımı 10 yıl içinde atılan adımlarla okutabiliyorum" 

Yıldırım Çelik'in biri evli olan çocuğunun dışında diğer 5 çocuğunu okutabilmesinin 10 yılda eğitim alanında atılan adımlar sayesinde olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Çocuklarını okutmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Çelik'in bu imkanı kendilerine sağlayan Hükümetlerden dolayı Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi. 

Erdoğan'a ziyaret sonrası mahalle sakinleri sevgi gösterisinde bulundu. 

Erdoğan, aracına binmeden önce mahalleli ile bir süre sohbet etti ve çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı. 

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Genel Sekreter Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcıları Nadir Alparslan, Metin Kıratlı, İbrahim Kalın ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da Erdoğan'ı temsilen çeşitli ailelere iftar ziyaretleri yaptığı belirtildi. 

Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın Altındağ'da şehit eşi Keriman Türkmen'in evinde, Genel Sekreter Fahri Kasırga'nın Yenimahalle'de şehit eşi Saadet Serttaş'ın evinde, Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan'ın şehit annesi Ayşe Özdemir'in evinde, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı'nın Yenimahalle'de gazi Mustafa Gök'ün evinde, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'ın Mamak'ta İlhami Oğuzhan'ın evinde iftar yaptıkları öğrenildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ise Yenimahalle'de Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş'un evinde iftar yaptığı kaydedildi.