YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaralı köpeği Yozgat Devlet Hastanesinde tedavi ettirmek istediği sırada çekilen görüntüleriyle hatırlanan 9 yaşındaki Ömer Faruk Yıldırım'a köpek hediye etti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ile Yıldırım'ın evine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hediye küçük köpeği teslim etti. 

Ömer Faruk Yıldırım'ın ailesiyle bir süre sohbet eden Bozdağ, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen hediyeyi yerine ulaştırmak için geldiklerini ifade ederek, "Biz bir elçiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ömer Faruk'a hediyesini getirdik" dedi.

Ömer Faruk'un yaşına rağmen örnek bir davranış sergilediğini anlatan Bekir Bozdağ, "Yozgatlıların da yüzünü ağartan güzel bir iş yaptı. İnsanlara örnek olan bir davranış ortaya koydu. Hayvanları seven insanları zaten sever ve değer verir. Adeta bir insanlık dersi verdi. Yaşı küçük ama yaptığı iş çok büyük. Ömer Faruk iyiyi kötüden ayırt edebiliyor. Doğru olan bir davranış yaptığı için kendisini kutluyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın ve bütün Türkiye'nin dikkatini çekti. Böylelikle Yozgat'ın adını da duyurmuş oldu. Yozgat'a da böylelikle güzel bir hizmet etmiş oldu. Cumhurbaşkanımızın hediyesini takdim ettik" diye konuştu.

Küçük Ömer Faruk ise 6 ay önce boynundan yaralanmış bir köpeği hastaneye götürerek tedavi ettirmek istediğini, ancak bunu başaramadığını ifade ederek, "Daha sonra veterinere götürdüm ve veteriner güzelce tedavisini yaptı. Köpek daha sora evimizde bir müddet misafir oldu" diyerek yaşadıklarını aktardı. 

Dünyada kendini üzen birçok olay olduğunu da anlatan Yıldırım, "Beni çok üzen bir şey daha var. O da dünyada akan kanlar. Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Suriye'de, Çeçenistan'da, Pakistan'da. Buralarda kardeşlerimiz öldürülüyor. Yazık değil mi? Benim yaşımdaki çocuklar öldürülüyor, bebekler öldürülüyor. Yazık günah değil mi?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi ile kendisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet ettiğini belirten Ömer Faruk Yıldırım, "Cumhurbaşkanının bizi saraya davet edip orada ağırlaması, oranın gerçekten milletin evi olduğunu gösterdi. Cumhurbaşkanımızın bana vermiş olduğu hediyeler için de teşekkür ederim. Allah onu başımızdan eksik etmesin, Allah ona yardım etsin ve ona uzun ömür versin. Köpeğime kavuştum. Köpeği getirenlere de teşekkür ederim. Çok mutlu oldum ve köpekleri çok seviyorum. Adını 'Revan' koydum" şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ ayrıca, Ömer Faruk ve ablasına tablet bilgisayar da hediye etti.

Ömer Faruk Yıldırım'ın, 6 ay önce mahallesindeki yaralı bir köpeği tedavi için kucağında Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine taşıdığı görüntüler büyük ilgi uyandırmıştı.