RİZE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Korkaklar için hiçbir zaman zafer yoktur. Bunların sakın güçlü olduğunu falan zannetmeyin ve alçakların çıkacağı tümsek düşüştür ve bunlar da düşmeye mahkumdur. Son dönemlerde yaptığımız operasyonlar geçici değildir" dedi.

Erdoğan, memleketi Güneysu'ya gelişinde ilçedeki merkez camisi önünde kendisini bekleyen vatandaşlara otobüsten hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Hafız Yusuf Yılmaz adına yaptırılan caminin açılışı vesilesiyle uzun bir aradan sonra hemşehrileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Bu ziyaretle, iki-üç gün ana baba ocağında dinlenme fırsatı bulmayı düşündüklerini dile getiren Erdoğan, yarın Rize Valiliği ve Belediyesinde bazı programlarının olduğunu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini kaydetti.

Bu vesileyle hafta sonu evinde dinlenmek istediklerini söylediğini belirten Erdoğan, vatandaşların heyecanının kendilerini gerçekten gururlandırdığını anlattı.

Erdoğan, "Son dönemlerde özellikle ülkemizdeki bu terör belası hususunda biliyorum ki sizler de rahatsızsınız. Ama şunu unutmayın. Bilesiniz ki korkaklar için hiçbir zaman zafer yoktur. Bunların sakın güçlü olduğunu falan zannetmeyin ve alçakların çıkacağı tümsek düşüştür ve bunlar da düşmeye mahkumdur. Son dönemlerde yaptığımız operasyonlar geçici değildir" diye konuştu. 

Terör örgütlerine yönelik operasyonlara dikkat çeken Erdoğan, operasyonların devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda zaten bazı haberleri alıyorsunuz. Bu kararlılığımız aynı şekilde devam edecektir. Rehavet yok, ara vermek yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bunların böyle sağda solda konuşmalarına vesaire... Bunlar bizi hiçbir zaman yolumuzdan alıkoyamaz. Onların arkasında terör örgütleri var. Bizim arkamızda ise Allah var, halk var. Biz halkımızla yürüyoruz, sizlerle beraber yürümeye devam ediyoruz. Bunlardan endişe etmeyin, elhamdülillah güçlüyüz, hiç bundan endişeniz olmasın. Bunlara destek verenler de bunları yönetenler de er veya geç mağlup olacaklardır." 

Erdoğan, Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Hoca adına yaptırılan camide emeği geçenleri tebrik ederek, vatandaşların yarınki cumasını kutladı.