Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’de devam eden operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın babası İmam Sarıaslan ile telefonda görüşerek baş sağlığı diledi.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat’ın da katıldığı cenaze töreni sonrası Bakan Süleyman Soylu, taziye evine geçerek burada şehit ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit ailesi ve yakınlarıyla bir araya gelen Bakan Soylu, şehit babası İmam Sarıaslan ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra şehit babası İmam Sarıaslan’ı arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başsağlığı dileklerinde bulundu. Baba İmam Sarıaslan’a başsağlığı dileyen Erdoğan, “Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz ama biz biliyoruz ki Akif diyor ki, ‘Ey şehit oğlu şehit isteme benden makbel, sana avucunu açmış duruyor peygamber’ şimdi Enes’imiz de aynen abisi gibi peygamber efendimizin arkasından gidiyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim sabrınızı ve metanetinizi artırsın. İnşallah biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. İşte bugün elhamdülillah bin 280’e doğru çıktı, daha da olacak inşallah. İnşallah bu savaştan Allah’ın izniyle rabbimin lütfüyle galip olarak onların sayesinde çıkacağız inşallah. Biz duacıyız sizler de dua edin” ifadelerini kullandı.

İmam Sarıaslan ise “Duacıyız. İnşallah sizin sayenizde olacak bu iş. Hükumetimizin sayesinde olacak inşallah. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.