TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçiminin, yeni Türkiye'nin inşasını isteyenlerle eski Türkiye'yi hortlatmak isteyenlerin seçimine dönüştüğünü belirterek, "Ben 'yeni anayasa, başkanlık sistemi' dedikçe birileri giderek daha hırçın şekilde eski Türkiye'nin alışkanlıklarına sarılıyor" dedi.

Erdoğan, Trabzon Atatürk Alanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, Trabzon Akyazı Stadı'nın inşaatının devam ettiğini, stadın 2015-2016 sezonunun ikinci yarısına yetişeceğini söyledi.

Kanuni Bulvarı'nın inşaatının da devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Biz diğerleri gibi olmayan bir şeyi, -cek, -cak, şudur, budur yok, biz yaptığımızı, yapmakta olduğumuzu konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Zigana Tüneli'nin ihalesinde sona gelindiğini, Salmankaş Tüneli'nin inşaatının da devam ettiğini kaydeden Erdoğan, bu projelerin Trabzon'un çehresini değiştireceğini, geleceğini aydınlatacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'a 12 yılda 13,5 milyar lira yatırım yaptıklarını ve destek verdiklerini belirterek, kentin, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, toplu konutta, sosyal yardımlarda, her alanda tarihinde görmediği yatırımlara son 12 yılda kavuştuğunu söyledi. 

-"Hedeflerinde Diyanet, imam hatipler, Kabe var"

Milletvekili seçiminin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağına inandığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Bu seçim yeni Türkiye'nin inşasını isteyenlerle eski Türkiye'yi hortlatmak isteyenlerin seçimine dönüştü. Ben 'yeni anayasa, başkanlık sistemi' dedikçe birileri giderek daha hırçın şekilde eski Türkiye'nin alışkanlıklarına sarılıyor. Gide gide tek parti CHP'si dönemine kadar vardılar. Proje olarak da ortaya bir eski Türkiye koalisyonu kurdular. Önlerinde ana muhalefet partisi var, arkalarında bölücü örgütün güdümündeki partiyle paralel örgüt birlikte saf tutmuş durumda. Bak dikkat edin, saf dediysek sanmayın namaz safı. Bunlarınki milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine saldırı safı. Hedeflerinde Diyanet, imam hatipler, Kabe var. Tek partili dönemde bunların yazarları, çizerleri 'Kabe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter' dediğini, şimdi de bölücü terör örgütünün arkasında olduğu parti, 'Taksim işçilerin Kabesidir' diyor. Sen ne nasipsizsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerimin tek Kabesi var."

-"Kürt kardeşlerimin de Kabesi tektir"

Erdoğan, halkının yüzde 99'u Müslüman Türkiye'de herkesin Kabesinin tek olduğuna inandığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Benim Kürt kardeşlerimin de Kabesi tektir ama yanıltıyorlar. Bir müftüyü tutmuşlar, aday yapmışlar. Bu adam müftü, 'eğer benim partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine oradan girer aday olurdum' diyor. Vay anasına, bu nasıl müftü olmuş. Bu, tamamen ırkçılıktan geliyor. Çok farklı bir şey bu. Bu oyunları bozuyoruz, bozacağız. Siz... 7 Haziran'da sandıkta bozacağız. Onlar gücünü dağdakilerden, biz gücümüzü önce haktan, sonra halktan alıyoruz. Farkımız bu."

- "Diyanet İşleri Başkanı'na taktılar"

"Diyanet İşleri Başkanı'na taktılar" diyen Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealini Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde halka gösterdiğini hatırlattı. 

"Diyanet bunu tek bastırdı, Cumhurbaşkanına gönderdi" dendiğini aktaran Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının da iddiaları yalanladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Ermenice Kur'an-ı Kerim meali de hazırladığını anlatan Erdoğan, Başkanlığın dünyanın dört bir yanında bu hizmetleri verdiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bunlar tabii ki Diyanet'e düşman olacak, çünkü bunların dinle alakası yok. Dinle alakası olmayanın Diyanet'le alakası olur mu" değerlendirmesinde bulundu. 

(Sürecek)