ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in İnönü ilçesinin Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, yerel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bozkurt, Eskişehir Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunun ardından Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğini, ortak dertlerin ve kederlerin olduğunu dile getiren Bozkurt, "ateşe benzin dökmek" ve "kenti ayağa kaldırmak" isteyen bazı grupların yaptıklarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bozkurt, Yüksel'in iki gün önce kentte yayın yapan yerel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında "ağza alınmayacak hakaretler yaptığını" belirterek, şöyle konuştu:

"Kendisinin söylemiş olduğu sözler ne Eskişehirliye ne de bizlere yakışan sözler değildir. Eğer demokrasiyse demokratik yollardan göreve gelen Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza bu tür kelimeler kullanamaz. Ben daha fazla sözler söylemek istiyorum ancak onun üslubuyla da konuşmak istemiyorum. Bizler sakin olmalıyız, bu kente yakışır hareketlerde bulunmalıyız. Bağırarak ortamı gererek ona, buna sert sözler söyleyerek bu üslup bize yakışmaz. Bir yere varılmayacağını anlamamız gerekiyor. Kendisi avukat, hiç mi düşünmüyorsun? Burada bir sürü davalara geliyorsun, bu sert sözlerle eleştirdiğin kişiler bu adliye sarayını yapan kişiler. Milletvekilisin, Ankara'ya gidip geliyorsun, bu otobanları da yapan bu görevdeki insanlar. Hızlı treni kullanıyorsun, onunla gidip geliyorsun onu da yapan bu eleştirdiğin insanlar. Hiç değilse birazcık saygılı olsun. Derler ya (edep yahu)".

Yüksel'i kınayan Bozkurt, Erdoğan ve Davutoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle milletvekili hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.