Konya’da Şehit Teğmen Kubilay’ı anma programında yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. tahliye edildi.

Lise öğrencisi M.E.A. (16) geçtiğimiz salı günü şehir merkezindeki Gedavet Parkı’nda düzenlenen Kubilay’ı anma programında yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla çarşamba günü okulunda gözaltına alınmıştı. Sorgusundan sonra çıkarıldığı Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuklanmasına karar verilen M.E.A, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti. M.E.A’nın avukatı Barış İspir’in Perşembe günkü itirazını değerlendiren Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi bu sabah M.E.A’nın tahliyesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edilen lise öğrencisi M.E.A, ailesi, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, partililer ve arkadaşları tarafından davul zurnayla karşılandı. Cezaevinden tahliye olduktan sonra M.E.A, merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’ndeki dedesi Mehmet Emin Akkavim’in evine götürüldü.

Dedesinin evinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran M.E.A, cezaevinde sadece annesini düşündüğünü söyleyerek, “Benim olayım yüzünden kendisine bir şey olmasından çok korkuyordum. Şimdi çıktım. Alındığım okuluma döneceğim. Evime döndüm mutluyum bu yüzden” dedi.

Şehit Teğmen Kubilay’ı anmak için toplandıktan bir gün sonra okuluna polislerin geldiğini anlatan M.E.A, polislerin müdür yardımcısının odasından Güvenlik Şube’ye götürdüklerini ifade etti. Cezaevinde neler yaşadığının sorulması üzerine M.E.A, “Korku yoktu” diyerek, cezaevinde yediği pirinç pilavının tuzsuz tatsız olduğu söyleyerek, en çok annesinin pirinç pilavını özlediğini dile getirdi. Liseli gencin annesi Nazmiye Gök ise, oğlunun tutuklanmasının ardından şok geçirdiğini belirterek, “Kendim Güvenlik Şube’ye götürdüm. İfadesi alındı. Savcının ifadesini alıp bırakılacağı söylenmişti. Hatta kendisi bana, ‘Anne git buradan, bekleme. Ben gelirim 1-2 saat sonra’ dedi. Eve gittim saat 16.30’a kadar bekledim. Haber gelmeyince ümidimi kestim ve tutuklandığını duydum. Şok oldum yani herkes gibi ben de şok oldum” diye konuştu.

Dedesinin evinde geçmiş olsun dileklerini kabul eden M.E.A, daha sonra kendisini desteklemeye gelen arkadaşları ve partililerle özgürlük halayı çekerek tahliyesini kutladı.