Cumhuriyet’in 91’inci yılı Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’yla kutlandı. Renkli görüntülerin oluştuğu baloda çok sayıda siyasetçi ve sanatçı bir araya geldi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yılı nedeniyle gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu renkli görüntülere sahne oldu. Büyükçekmece Kaya Ramada Otel’de düzenlenen baloya CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran, Süleyman Çelebi, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, ses sanatkarı Ayşegül Aydınç, tiyatrocu Müjdat Gezen ve ev sahibi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Baloya ev sahipliği yapan Başkan Dr. Hasan Akgün konuklarını salon girişinde karşılayarak, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Gecede bir konuşma yapan Başkan Akgün, katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasında Cumhuriyet’in önemine değinen Başkan Akgün, “Cumhuriyet deyince göğsüm kabarıyor. 91 yıl bir asırlık Cumhuriyetimiz her şeye rağmen Atatürk ilke ve inkılapları, cumhuriyet ve cumhuriyetin değerlerini korumaya devem ediyor. Bundan sonra da daha çok korunacak" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise, “91 yıl önce Cumhuriyet’imizin kurulduğu zaman ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlayışı var oldu. O günlerden bu güne nasıl geldiğimizi unutmamak lazım” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet’in yeni yaşını kutlayan vatandaşlar, balodan memnun kaldıklarını söyledi. Gecede özel olarak hazırlanan pasta ilçe protokolü tarafından kesildi.