DAEŞ'in internete yüklediği askerimizi infaz ettiği görüntüler yalan çıktı. Aydınlık.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre DAEŞ'in infaz görüntülerindeki kişinin ismi de Fethi Şahin. Ancak görüntülerdeki Fethi Şahin Konya'lı ve DAEŞ'e 3 yıl önce katılmış bir kişi.

DAEŞ'in bir süredir rehin tuttuğu Fethi Şahin ve Sefter Taş adlı iki askerimizi şehit ettiği iddiası geceyarısı sosyal medyaya düştü.

Askerlerinizin şehit edildiği iddia edilen görüntüler üzerinden başlayan tartışma bir anda Türkiye'nin en çok tartışılan konusu oldu.

DAEŞ'in infaz görüntülerindeki kişinin adı da Fethi Şahin. Ancak bu Fethi Şahin DAEŞ'in elindeki askerlerimizden birisi değil. O görüntülere konu olan Fethi Şahin 3 yıl önce DAEŞ'de katılmış Antalya'lı bir Türk vatandaşı. Askerliğini yaptıktan sonra ortadan kaybolan Fethi Şahin DAEŞ'e katılmış. Ailesi de çocukları kayboldu zannedip kayıp ilanı bile vermiş.

DAEŞ'in Türk askerini infaz görüntüsü olarak internete yüklediği videodaki kişi kaçırılan asker değil. Bu kişi. İsim aynı olunca hemen internetten infaz görüntüsünü izleyen arkadaşları Aydınlık'ı arayarak infaz görüntülerindeki kişinin kaçırılan asker değil Antalyalı Fethi Şahin olduğunu ve 3 yıl önce DAEŞ'e katılan kişi olduğunu söyledi. Görüntülerin yayılmasının ardından şahsın facebook profiline ulaşılarak da elde edilen bilgiler sonrasında, şahsın profil hesabı kapatıldı. Videodaki infaz görüntüsünün gerçek olup olmadığı da bir uzmanlık tartışması.

Vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyeti göz önüne alarak bu bilgileri Fethi Şahin'in en yakın arkadaşları aracılığı ile teyit ederek okurlarımıza ulaştırıyoruz. İzlediğiniz görüntülerdeki kişi DAEŞ'in elinde rehin bulunan askerimiz değil.
Bu askerimizden Suriye'de ağır tokat yiyen DAEŞ'in Türk halkına karşı bir algı operasyonundan başka bir şey değil.