KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında bir grup, Irak merkezi hükümetinin, terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına sessiz kalmasına tepki amacıyla Bağdat-Kerkük arasındaki yolu trafiğe kapattı.

Bağdat-Kerkük arasındaki anayolu trafiğe kapatan göstericiler, araçların geçişini engellemek için yola barikat kurup, ateş yaktı. Kasabanın giriş ve çıkış yollarını da kapatan göstericiler, pankartlar açarak hükümetin harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Eylemi organize eden Hilmi Hamit AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşiri köyünden kasabamıza hardal gazı içeren havan mermileri ve katyuşa füzeleri atılıyor. Durumun ne kadar ciddi olduğunu herkesin bilmesi lazım. Halkımız üzerindeki tehlike ortadan kalkmadığı takdirde, ülkenin birçok bölgesine elektrik veren santrali de kapatacağız" dedi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, dün yaptığı açıklamada terör örgütü DAEŞ'in Tazehurmatu kasabasına fırlattığı bazı havan mermilerinin içerisinde bir tür kimyasal maddenin tespit edildiğini belirtmişti. Söz konusu saldırı sonucu çok sayıda vatandaş nefes darlığı ve cilt yanığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Muhabir: Ali Mukarrem Garip