Şırnak’ta, dünya evine girmeye hazırlanan damat, düğün günü gözaltına alındı. Damat çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, gelin ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Şırnak Yeni Mahalle’de meydana geldi. Ali Yorgun isimli vatandaş, günlerdir hazırlıklarını yaptığı düğününde eğlendiği sırada, Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Neye uğradıklarını şaşıran damat ve gelinin yanı sıra düğüne katılan davetliler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gözaltına alınan damat Yorgun, aynı gece çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Şırnak Cezaevi’ne gönderildi. Damat Ali Yorgun’un tutuklanmasıyla beraber birçok kişi fenalık geçirerek hastaneye kaldırılırken gelin Zeynep Batmaz ise gözyaşlarına boğuldu. Yorgun’un 2011 yılında çıkan sokak olaylarına karıştığı gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

AİLE DAMATLIĞIYLA TUTUKLANAN ÇOCUKLARININ SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Gözyaşına boğulan Yorgun’un ailesi, damatlıkla cezaevine giren Ali Yorgun’un serbest bırakılmasını istedi. Baba Gürgin Yorgun, "Adetlerimize göre akşam gelini getiriyoruz. Geceleyin damat dayısının evinde kaldı, sabahleyin eve getirilirken polisler gözaltına aldı. Odasına ve yatağına bile gitmedi. Büyük bir haksızlık büyük bir acı çekiyoruz. Biz diyoruz niçin bunu bize yaptılar. Ben dedim üç gün izin verin beni bir ay alın. Dediler bir imzası var alıp götürdüler. Biz mağduruz çocuğum fırında çalışıyordu. Askerliğini yaptı. Biz mağduruz burada Başbakana ve Adalet Bakanı’na sesleniyorum mağduriyetimizin giderilmesi ve çocuğumun serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

Çiçeği burnunda gelin Zeynep Batmaz da haksızlık yapıldığını belirterek, "Üç senedir tanıyorum herhangi bir şeyi yoktu. Askere gitti nişanlandık, evlendik ancak gelip götürdüler. Başbakan ve yetkisi olan herkesten yardım talep ediyoruz. Eşimin serbest bırakılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Çaresiz ve acılı aile yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.