Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ’Damla Projesi’ ile gençlerin Doğu bölgesine giderek bölgeyi yerinde tanıma fırsatı bulacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye’nin batısında yaşayan gençlerin, doğu bölgesini daha yakından tanımasını ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla yeni bir proje ye imza attı. ’Damla’ adı verilen yeni projeyle Türkiye’nin batısında yaşayan gençlerin, doğu bölgesinde yaşayan halkı ve yöre kültürünü yakından tanıması hedefleniyor. Gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ’Damla Projesi’nin ilk ayağı ’Rize ve Şanlıurfa’da başladı. Geçen hafta Ankara’da bir araya gelen 80 gence, alanında uzman kişiler tarafından gönüllülük, insan sevgisi, iyilik, empati, fedakarlık, tasavvuf, sürdürülebilirlik, çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli konularda eğitim verildi. Gençlere ayrıca gidecekleri ilin ve yörenin kültürel yapısı ve davranış kalıpları hakkında bilgiler de verildi. Eğitimlerin bitiminde ise gençler, görevli ve sosyologlarla birlikte proje illerine hareket etti.

GÖNÜLLÜ GENÇLER YÖRE HALKIYLA

Okullarda gençler ve çocuklarla bir araya gelen gönüllü gençler, çeşitli ziyaretlerde bulunarak yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde ediyorlar. Aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunan katılımcı gençler, yatılı ilköğretim bölge okulu etkinliklerine de katılıyor. 6 Aralık’a kadar Şanlıurfa ve Rize’de kalacak olan gençler, okulların bakım ve boyama işlemleri ile cami, mezarlık vb. mekanlarda çevre temizliği de yapacak.

Proje, 2015 yılında Mardin, Muş ve Adıyaman illeri ile devam edecek.

"GENÇLER, PROJE İLE GELECEK NESİLLERE DE ÖRNEK OLACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ’Damla Projesi’ ile gençlerin Doğu bölgesine giderek bölgeyi yerinde tanıma fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Proje ile Batı’dan gelen gençler, Doğu’ya gidecek ve oradaki bölge halkıyla dayanışma içerisinde bir dizi faaliyet gerçekleştirecek. Bu faaliyetler ile gençlerimiz bölge halkıyla bütünleşmiş olacak ve Doğu kültürünü yakından tanıma fırsatı elde edecek" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, projede sadece yerli öğrencilerin değil yabancı öğrencilerin de yer almasıyla farklı etnik kökenlerin bir araya getirildiğini belirterek, "Bu projeyle gençlerimize sosyal statü kazandırmayı hedefliyoruz. İllerde yapılacak olan temizlik etkinlikleri ile de bölge halkında çevre temizliği bilinci oluşturulacak. Katılımcı gönüllü gençler, proje ile ziyarette bulunulan illerde miniklerin hayallerine de ortak olacak. Gençler, bu proje ile gelecek nesillere de örnek olacak" diye konuştu.