Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi tarafından üye aidat kampanyası kapsamında GSM operatörleriyle işbirliği yapılarak, üye ve aidat işlemleri cep telefonu üzerinden yapılacak.

DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla üye ve aidat kampanyasını tanıtımını yaptı. Partiye üye olmak isteyen ve aidat vereceklerin cep telefonu üzerinden bunu yapabileceklerini aktaran Yüksek, DBP, tüm amaç ve örgütlemesini halkın örgütlemesi üzerine sağladığını dile getirdi. Halkın örgütlenmesi, eğitilmesi, yeniden toplumsallaşması, eşit özgür bir yapılanmanın oluşmasını partilerinin temel hedefi olduğunu ifade eden Yüksek, "Bu kadar haltçı bir partinin kendisini mali anlamda sürdürebilmesi konusunda, kendini topluma dayandırmalı. Partiler, çeşitli şekillerde kendilerini mali olarak finanse edip, yaşamlarını sürdürürler. Türkiye’de belirli partilere hazine yardımı yapılıyor. Diğer partiler ise Türkiye’de siyasi hayatını mali açından finanse edebilmek için kendi başının çaresine bakmak zorunda kalıyor. Böylesi adaletsizlik söz konusudur. Parti olarak geleneğimiz boyunca halkımıza dayanarak var olduk. Halkımızdan destek alarak, varlığımızı sürdürmeye çalıştık. Bugünden sonra da hep böyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hiçbir kimseye yük olmadan, mali yük oluşturmadan çalışmalarını finanse edebilecek koşulları yakalamak istediklerini aktaran Yüksek, "Bu çerçevede bir kampanya başlattık. Bu kampanyamız üye aidat kampanyasıdır. Bu kampanyamızı geliştirip, her üyemizde 5 ila 70 lira arasında bir üyelik aidat katkısı alarak, çalışmalarımızı finanse etmeye çalışacağız. Bu bizim için temel felsefi bir yaklaşımdır. Çünkü biz halka dayanarak, yoksulların partisi olarak, varlığımızı sürdürmek istiyoruz. Bu çalışma, sadece mali açından kendimizi finanse etmek üzere bir kampanya değildir. Aynı zamanda örgütlenmek için de geliştireceğimiz bir kampanyadır. İnsanlarla daha fazla temas kurmak istiyoruz. Bu kampanyamızı daha kolay katılır hale getirmek için teknik bir sistemle geliştirdik. GSM operatörleriyle anlaşmamızı yaptık. Her üyemiz ya da üye olmak isteyenler cep telefonu üzerinden DBP boşluk, aidat miktarını yazıp 3544’e kısa mesaj atarak üye aidatını ödeme şansına sahip olacak. Bunu sağlamak için bir hat belirledik. Bütün duyarlı insanlarımızı kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.