ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığınca, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan Deniz Seki'ye "cezaevinde stüdyo oluşturulduğu ve kayıt cihazı verildiği" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Deniz Seki'ye cezaevinde özel beste odası" başlıklı haberlere yer verildiği anımsatıldı.

Haberin kaynağı olan  basın mensubunun talebi üzerine, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün izniyle 3 Şubat 2015'te Seki ile görüştüğü belirtilen açıklamada, söz konusu iznin, "kişisel ziyaret kapsamında" verildiği ifade edildi.

Bu ziyarete ilişkin bilgilerin, 4 Şubat 2015'te ulusal bir gazetede yer aldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İddia edildiği gibi cezaevinde stüdyo oluşturulduğu ve kayıt cihazı verildiğine yönelik haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. ​Yönetmelik hükümleri uyarınca talepte bulunan hükümlü ve tutukluların, kurum kütüphanesinden ve bilgisayarlardan yararlanma imkanı bulunmaktadır.

​Bu kapsamda diğer hükümlü ve tutuklularda olduğu gibi adı geçen hükümlüye de İdare ve Gözlem Kurulu kararı alınmak suretiyle kurum kütüphanesinin uygun bir bölümünde internet bağlantısı olmayan ancak ses kaydetme özelliği olan bilgisayarda, haftanın belirli gün ve saatinde çalışma yapma izni verilmiştir. ​Bu faaliyetten kurum imkanları ölçüsünde tüm hükümlü ve tutuklular yararlanmakta olup bunun dışında ayrıcalıklı bir uygulama söz konusu değildir."

Açıklamada, bir yıl önce gerçekleşen bir görüşmenin yeni gibi gösterilip, içeriği değiştirilerek, "hükümlüye ayrıcalıklı muamelede bulunulduğu" yönünde algı oluşturmaya yönelik haberlerin, gazetecilik ahlak ve etik ilkeleriyle bağdaşmadığının altı çizildi.