ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) düzenlenen etkinlikte deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler anlatıldı.

AFAD Eğitim Şube müdürü Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında çocuk ve yetişkinlere yönelik çok sayıda etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Çocuklara yönelik "Deprem tehlike avı" konulu çizgi film izletildiğini belirten Turhan, "Amacımız deprem öncesinde ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiğini, deprem sırasında nasıl doğru davranmaları gerektiğini ve depremden sonra nasıl hareket etmeleri gerektiğini konularını içeren çizgi filmi çocuklara izletiyoruz" dedi.

Turhan, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer olaylarda nasıl hareket edileceği hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirerek, "Sergimizde bilgilendirici levhalarımız, deprem resimlerimizve yetişkinlere yönelik, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer olaylarda nasıl hareket edileceği doğru hareket tarzları videolar ile halkımıza farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.