Çukurova Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği üyesi dermatologlar, düzenlenen bir organizasyonla Berko İlaç üretim tesislerini gezdi. Gezi sırasında ilaç üretim süreçleri hakkında bilgi alan hekimler, dünya standartlarında üretim yapan Berko İlaç’ı daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, Çukurova Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği’ne üye hekimleri üretim tesislerini gezdirmek amacıyla İstanbul’da ağırladı. Lansmanını yakın zamanda yaptığı yeni ürünleri ile dermatoloji alanındaki ürün gamını genişleten Berko İlaç, bu alanda da Türk tıbbına hizmet vermeye devam ediyor.

Berko İlaç merkez ofisinde başlayan ve ofis ziyareti ile devam eden gezi, aynı gün üretim tesislerinin gezilmesi ve üretim tesisleri hakkında detaylı bilgi edinilmesiyle devam etti. Gezinin ikinci gün programında Boğaz turu gerçekleştirildi. Geziye katılan Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, üretim tesisi ile ilgili gözlemlerini şöyle paylaştı: “Güven verici ve hekimleri tatmin eden koşullarda üretim olduğunu gördük. İçimiz rahat ve herhangi bir tereddüdümüz yok. Elinize sağlık.”

Prof.Dr. Ahmet Yaşar Turanlı da, Berko İlaç ile ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Biz Berko İlaç’ı, çinkoyu Türk tıbbına kazandırmasıyla tanıdık. Eskiden çinko ilaç formunda değildi ve eczanelerde hazırlanıyordu. Bu nedenle bir takım riskler ve hataya sebebiyet verecek durum gelişebiliyordu. Çinko ürün formunun hastalarımızın kullanımı açısından daha etkili olduğunu düşünüyorum. Şimdi Berko İlaç dermatoloji alanındaki yeni ürünleriyle Türk tıbbına hizmet etmeye devam ediyor. Çok profesyonel bir departman olmuş ve arkasında müthiş bir ekip var. Herkese teşekkür ederim.”

Uzman Dr. Ahmet Yakışan ise, yıllardır ürün müdürleri ve satış müdürleri ile çalıştıklarını belirterek “Ama bugüne kadar hiçbir firmanın yönetim kurulu başkanıyla tanışmamıştık. Bu anlamda ilk kez Berat Bey’i yanımızda gördük ve Berat Bey’i ailemizden biri gibi görmeye başladık. Dermatologlara ve Çukurova Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisine ve bütün kuruldaki arkadaşlara çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Berat Beran ise, “Siz, Berko İlaç’ı şimdiki haliyle biliyorsunuz, ama benim eczane eczacılığı dönemiyle birlikte arkada bıraktığım 40 yıllık mesleki birikimim var. Bugün buradaysam ve bu kadar nezih, akademik bir topluluğun karşısında konuşuyorsam bunu yine sizlerin ve eczacı arkadaşlarımın desteğine borçluyum” dedi.

Ülkemizde daha sağlıklı ve aydınlık bir gelecek için yerli ilaç sektörünün desteklenmesi gerektiğine inandığını anlatan Beran, sözlerini şöyle tamamladı:

“Berko İlaç olarak dermatoloji alanındaki yeni ürünlerimizle ürün gamımızı geliştirerek daha kapsamlı hizmet vermeye başladık. Bu vesileyle sizleri tanımaktan çok mutluluk duydum ve çok teşekkür ediyorum.”