Bulancak’ın Kovanlık beldesinde derme çatma bir evde yaşamını sürdüren aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Bulancak ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Kovanlık beldesinin Soğuksu Mahallesi’nde yaşam mücadelesi veren Vahit ve Solmaz Duman çifti, okula giden üç çocuklarıyla zor durumda. İlçe ve beldedeki fırınların satamadığı bayat ekmeklerle, bazen de komşularının yardımlarıyla hayata tutunmaya çalıştığı belirtilen ailenin başlarını sokacakları tek ev ise derme çatma görüntüsü ile iç burkuyor.

Her yağmur yağdığında çatıdan akan sularlardan evin içerisini kovalarla, tencere ve tabaklarla korumaya çalışan aile toprak sıvaların dökülmesiyle açılan tahta delikleri ise bez ya da gazete kağıtlarıyla örtmeye çalışıyor.

Eşi rahatsız olduğu için çalışamadığını belirten anne Solmaz Duman, kendisinden daha çok çocukları için üzüldüğünü söyledi.

Yaşadığı aile dramından kurtulmak için birçok defa intiharı düşündüğü halde çocukları için yaşamak zorunda kaldığını belirten anne Solmaz Duman, “Evimizin hali içler acısı, yazın yılandan, fareden kurtulamayan evimiz, kışın ise yağmurdan, kardan, rüzgardan nasibini alıyor. Her yağdığında gece çocuklarımın üzerine naylon atıyorum. Üzerimize yorgan yerine naylon sermek zorunda kalıyoruz. Evimizin üzeri ise delik deşik. Yağmurdan korunmak için evin içerisi ve tavan arası kovalarla dolu. Yollardan kovalar topluyorum. Yağmurlu günlerde gece ve gündüzümüz dolan kovaları boşaltmakla geçiyor. Bu bile yağmurdan korunmamıza yetmiyor. Evimiz bununla da kalmıyor ahşap bir ev olduğundan artık yıkıldı yıkılacak ayakta duruyor. Evin içerisinde birçok yere basmaktan dahi korkuyoruz döşeme tahtalar çürümüş kırılıyor. Dışarıdaki toprak sıvalar döküldü dışarıdan evin içerisi aralıklardan görülüyor. Bu darama dayanamadığımdan intiharı bile düşündüm. Ama çocuklarım için yapamadım. Biz devletimizden çok bir şey istemiyoruz. Mültecilere olduğu gibi bize de kucak açsın. Kendi vatandaşını da unutmasın. Biz başımıza yıkılması an meselesi olan evimizden sonra gideceğimiz yerimiz yok. Bize de bir imkan tanınsın yeter. Biz anne baba olarak çekeceğimiz çileyi çektik. Çocuklarımızın geleceği için devletimiz bize sahip çıksın istiyoruz” diye konuştu.