Dersim Halk Meclisi Girişimi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Pazar günü yapacağı ziyaret öncesinde beklentilerine yönelik bir basın toplantısı düzenledi.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki basın toplantısına Tunceli Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ile Dersim Halk Meclisi Girişimi bileşenleri katıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Taşkale, ilin etnik ve inançsal kimlik farklılıkları ve politik kimliğinden kaynaklı olarak her dönem ön planda olduğunu söyledi. Taşkale, "Yaşadığımız acılar devletin şiddet ve öteleyici yaklaşımlarından kaynaklı, bugüne kadar ne yeterli destek görebilmiş ne de sorunlarına çözüm bulunamamıştır. Coğrafyası barajlarla yok edilmekle yüz yüze kalan, yoksulluk ve işsizlik sorunuyla boğuşan, bundan dolayı ciddi anlamda dışa göç veren bir il konumundayız. İlimiz sorunlarının çözümü için kentteki tüm siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve belediyelerimizin içerisinde yer aldığı Dersim Kent Meclisi olarak kentin sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti öncesinde kamuoyu ve basınla paylaşmayı uygun gördük" dedi.

Dersim katliamının artık siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyleyen Taşkale, bu konudaki beklentilerinin de belli olduğunu kaydetti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru ise, devletin artık adım atmasını beklediklerini ifade ederek, "Dersim katliamının yanı sıra Kürt sorununun demokratik çözümü ve toplumsal barışın sağlanması, Aleviler başta olmak üzere farklı inançlara anayasal güvence tanınması, kalekol ve karakol yapımlarına son verilmesi, köye dönüş imkanlarının sağlanması, kayıplar ile faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, anti personel mayınlarının temizlenmesi, işsizlik, baraj ve HES ile madencilik projelerinden vazgeçilmesi konusunda somut adımlar bekliyoruz” diye konuştu.

Dersim Halk Meclisi Girişimi’nin taleplerini Pazar günü kenti ziyaret edecek olan Başbakan Davutoğlu’na dosya şeklinde sunması bekleniyor.