SİVAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kalp krizi geçiren annesi Fidan Yazıcıoğlu'nu hastanede ziyaret etti.

Destici, Numune Hastanesinde tedavisi devam eden Yazıcıoğlu'nu ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Ziyaret, servisteki hastaların enfeksiyon kapma riskine karşı tedbir amacıyla basına kapalı gerçekleştirildi.

BBP Genel Başkanı Destici, ziyaretin ardından hastane bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Rabbim, inşallah (Fidan Yazıcıoğlu'na) daha hayırlı ömürler verir. Bütün camiamız adına, rahmetli Muhsin başkanımızı sevenler adına buradayız, geçmiş olsun dileklerimizi, dualarımızı, bir an önce şifa bulması için ettiğimiz duaları kendisine ilettik" dedi. 

Anne Yazıcıoğlu'nun kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Destici, "Kendisine (Fidan Yazıcıoğlu) stent takıldı. Daha sonra durumu kötüleşince yoğun bakıma alınmıştı, durumunda iyileşme olunca normal servise alındı. Yine orta derecede bir kötüleşme olunca tekrardan yoğun bakıma alındı. Orada şu anda tedavisine çok titiz şekilde devam ediliyor. Şuuru açık, geleni gideni tanıyor, tepki veriyor. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur" diye konuştu.

 

- Anne Yazıcıoğlu'nun bilinci açık

Fidan Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi veren Alperen Ocakları Sivas Şube Başkanı Dr. Halil Kol ise şunları söyledi:

"Sol ana koroner damarının tıkayıcı bileziği olduğundan stent takıldı. Yalnız yaş itibarıyla gerek tıkanıklık bölgesi gerek uzak bölgelerinde tıkanıklıklar vardı ve yüzde 40 oranında açılma sağlanabildi, daha sonra hastamız, doktorlarımızın da gayretiyle düzelme olunca kardiyoloji servisine yatırıldı. İki günlük takip neticesinde tekrar ileri seviyelerde tıkanıklıklar olduğu için yoğun bakım sürecinde değerlendirilmesi, bu sürecin orada takip edilmesi daha uygun görüldü. Şu anda yoğun bakımda takibi yapılan hastamızın bilinci açık, iletişim kurabiliyor. Her türlü destek sağlanıyor, inşallah şifa bulur."

Ziyarette, BBP kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve partililer hazır bulundu.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu (92), 25 Ocak'ta Sivas'taki evinde kalp krizi geçirmişti. Yakınları tarafından Numune Hastanesine kaldırılan anne Yazıcıoğlu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.