MARDİN (AA) - "Dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla koruyan Sultan Kösen, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ilkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Alakuş İlkokulu'nu ziyaret eden Kösen, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Kösen, İngiltere'de dünyanın en kısa adamı ile buluşmasını anlattı.

Öğrenciler Kösen'e kaç numara ayakkabı giydiğini, hangi yemekleri sevdiğini ve uzun boylu olmanın nasıl bir duygu olduğunu sordu. 

Sürekli okumak istediğini, ancak çok geç yaşta okuduğunu kaydeden Kösen, "Çocukları çok seviyorum, hepsi cıvıl cıvıl. Çocukluğumu hatırladım. Bundan sonra da bu tür ziyaretlere devam edeceğiz" dedi.

Kösen'in menajeri Mehmet Veysi Bora ise sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir okulu ziyaret ettiklerini, okul müdürünün daveti üzerine Alakuş İlkokulu'na geldiklerini anlattı.

Okulun bazı sorunları olduğunu gördüklerini dile getiren Bora, "Okulun bahçesinde oyun alanı yok. Okul önünde küçük göletler oluşmuş. Küçücük bir okulda sorunların büyük olduğunu dile getirmek için dev bir adamı getirip bunlara dikkati çekmek istedik" diye konuştu.